Rippikoulutyö ja isostoiminta

Rippikoulutyö

Lappajärven seurakunnan rippikoulun päämuotona on rippileiri. Ennen rippileiriä järjestetään riparistartti ja etukäteispäiviä, joihin liittyy myös etukäteistehtäviä. Rippileirejä on yksi tai kaksi vuodessa ja leirit järjestetään Alajärven Suvirannan leirikeskuksessa tai muussa leirikeskuksessa.

Rippikoulun suorittamiseen liittyvä kirjallinen tiedote jaetaan 15-vuotiaille syyskuun aikana. Samalla rippikouluun tulijat saavat suorituskortin, johon kerätään nuorisotyöhön ja jumalanpalveluselämään osallistumisesta merkkejä. Vuosittain rippikoulun käyneille järjestetään myös jatkorippileiri.

Erityisrippikouluun?

Kehitysvammaisten nuorten erityisrippikoulut ovat monella tapaa samanlaisia kuin muutkin riparit. On joitakin ennakkotapaamisia, rippileiri ja konfirmaatiojuhla. Rippikoulu suunnitellaan aina ryhmän mukaan. Tavoitteena on elää yhdessä sekä oppia asioita itsestä, toisista ja Jumalasta kuunnellen, laulaen, leipoen, maistellen sekä yhteisten ju-malanpalvelusten kautta. Jokaiselle leiriläiselle on leirillä oma avustaja, leirikaveri.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

marja-liisa.latvatalo@evl.fi tai marja-elina.kosola@evl.fi

Isostoiminta

Rippikoulun käyneillä on mahdollisuus osallistua isoskoulutukseen, joka valmentaa toiminaan isosena leireillä ja tapahtumissa. Isoskoulutukseen osallistuneet voivat toimia myös kerhonohjaajana. Isosleirejä järjestetään kaksi vuodessa. Lisäksi isoskoulutusta järjestetään syksyn ja kevään aikana koulupäivien jälkeen.

Lisätietoja rippikoulutyöstä ja isostoiminnasta saa nuorisotyönohjaaja Maria Stenmanilta 040-8651526.