Lapsi- ja perhetyö

Kerhotoiminta

Seurakunnan päiväkerhot toteutuvat 4-5-vuotiaiden lasten parissa. Lapsi saa kasvaa seurakunnan yhteydessä niin, että hänen yksilöllisyytensä ja persoonallisuutensa otetaan huomioon. Päiväkerhon tehtävänä on tukea kotien kristillistä kasvatusta. Työn kokonaisuuteen sisältyy yhteistyö vanhempien kanssa. Päiväkerholla on kasvatuksellinen, hoidollinen ja diakoninen tehtävä.

Päiväkerhoja pidetään kerran viikossa kerhotiloissa, Itäkylän koululla sekä Länsirannan koululla.

Tärkenä osana työmuodolla on säännölliset perhekerhot ja muskarit. Lisäksi työntekijä vierailee säännöllisesti eskari-ryhmien luona sekä pitää arkipyhäkouluhetkiä päiväkodissa.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on lasten oma jumalanpalvelus, jossa kerrotaan Jeesuksesta ja kaikkien yhteisestä Taivaan Isästä. Pyhäkoulussa rukoillaan, hiljennytään, lauletaan ja leikitään sekä vietetään toisinaan myös juhlia. Pyhäkoulun tehtävänä on lapsen oman ja hänen perheensä hartauselämän tukeminen. Pyhäkouluun voi tulla yksin, kaverin tai vanhempien kanssa.

Pyhäkoulussa opitaan elämän perusasioita mm. kiitollisuutta, toisen kunnioitusta, itsensä arvokkaaksi kokemista sekä Jumalan hyvyyteen ja huolenpitoon luottamista. Pyhäkoulussa käytetään kerrontaa, keskusteluja, musiikkia, näyttelemistä, leikkiä, kuvallista ja liikunnallista ilmaisua. Raamatunkertomukset ovat lapsille sopivia ja sovellettuja.

Lisätietoja lapsi- ja perhetyön toiminnasta saat Ulla Kontiaiselta. Tapahtumista ilmoitetaan Järviseudun sanomissa, Torstai-lehdessä sekä seurakunnan nettisivuilla.

Tietoa ja kuulumisia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebookissa

• Lappajärven seurakunnan perhekerho/muskari -ryhmä